Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър euronews.comКкошмарът в Афганистан е неописуем. Талибаните стрелят

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър euronews.comКкошмарът в Афганистан е неописуем. Талибаните стрелят
Коментари Харесай

Афганистанец: Талибаните убиха жена ми и простреляха децата ми на летището пред очите ми

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър euronews.com

Ккошмарът в Афганистан е неизразим. Талибаните стрелят по хората на летището в Кабул без оглед по кого се сипят патроните. 

" Отидох на летището със брачната половинка си и с двете ни деца. Взехме всичките си документи със себе си... Стреляха по хората. Децата ми и аз бяхме ранени. Те гръмнаха жена ми. Останах самичък с две деца, в този момент какво да върша!? ", споделя афганистанец през сълзи, държейки окървавените си документи в треперещите си ръце, предаде Euronews.

Според локалните хора талибаните въобще не са се праменили. Все същите са, както преди години - жестоки. И упрекват президента Ашраф Гани, че е избягал от страната и е изоставил народа си.

„ Не виждаме ярко бъдеще за нашите сестри и майки “, споделя локален гражданин.  " Талибаните са същите остарели талибани. Моджахедите са същите моджахеди. Същите талибани току -що се върнаха. Нищо няма да се промени ", разяснява той.

От идването на талибаните дами по улиците съвсем няма. Уплашени са, стоят си вкъщи. Съгласно предходното предписание на групата от 1996 до 2001 година, дамите не са имали право да работят или да вървят на учебно заведение.

" Твърде млада съм, с цел да си спомня по какъв начин е било преди 25 години, само че от майка ми знам, че на дамите не е било разрешено да излизат на открито даже, с цел да пазарят. Жените са плебеи, които би трябвало да правят домакинска работа ", споделя една млада жена.

" Не мога даже да си показва какво ни чака. След като талибаните поеха контрола, не излязох от къщата в продължение на три дни. Прекалено ме е боязън да напусна дома си ", споделя тя.

Друга афганистанка разяснява, че е гневна за това, че управниците на страната са избягали.

" Никога не съм мислила, че това ще се случи. Плюя на тези предатели ", споделя тя.  " Те са продали нашите сили за сигурност и са напуснали страната. Никога няма да им извиним ", добавя дамата.

А в това време талибанските бойци обявиха, че ще пазят страната и че предателите към този момент са напуснали. И приканват хората да не напущат Афганистан.

" Не напускайте страната си. Вашата страна е вашата татковина. Това е нашата татковина и същинските й синове се върнаха назад. Обещаваме, че ще бъде образувано държавно управление, което следва ислямските правила ", споделя един талибански войник.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР